Cu public cald, dar fără idei la rece, Steaua n-a izbutit să marcheze în faţa unui Mediaş care doar s-a apărat 90 de minute.
Vîntul tăios de martie a suflat cald, omeneşte, în tribunele din Ghencea. Au venit oamenii. Iarăşi. Pînă a început meciul, în jur de 8.000 de suporteri au împărţit ceea ce aveau de împărţit cu şeful Ligii, căruia i-au recomandat călduros să se apuce de panificaţie. La peluze, 50 de fani medieşeni, ordonaţi ca matricele de la algebră, au aplaudat şi au ţopăit probabil ca să se dezmorţească. VEZI AICI MAI MULTE IMAGINI DE LA MECI!
Pîrvulescu, primul pericol
Pe gazonul cazon din Ghencea, nu s-a văzut decît o echipă. Dar Steaua şi-a făcut singură meciul greu. Timp de zece minute, oaspeţii n-au păşit din jumătatea lor. Roş-albaştrii n-au profitat însă de pressingul prelungit, s-au găsit greu în preajma porţii lui Pleşca şi au făcut eforturi eroice să ţină de minge. Primul pericol a venit abia la un corner executat de Pîrvulescu (21), Tănase a reluat şi a şutat în masiva apărare a ardelenilor. Două minute mai tîrziu, Rusescu l-a încercat pe Pleşca, din careu, apoi din nou Pîrvulescu a expediat un balon perfect peste poartă.
Tribunele au revenit la refrenele tradiţionale, cu "Luptă, Steaua!", întrerupte de un oftat colectiv la bara lui Tănase (26). La mijlocul primei reprize, Steaua dădea semne că se află foarte aproape de gol şi de o victorie uşoară. La o mentalitate departe de ceea ce arăta în Europa, Gaz Metan n-a ridicat pretenţii mai mari decît contraatacul.
Mutarea ultraofensivă
Accidentarea lui Pîrvulescu şi intrarea lui Tatu, al doilea "vîrf", le-a dat însă idei oaspeţilor. Coordonaţi de exoticul Issa Ba, elevii lui Pustai au izbutit să-l scoată din poartă pe Tătăruşanu, pe final de repriză.
Steaua a revenit după pauză cu aceeaşi formulă ultraofensivă, dar la fel de prost legată în joc. Tatu a şutat cu