Avem printre cei mai buni IT-işti din lume, dar pentru unii Internetul este ca un OZN
Jumătate din români nu au pus mâna pe un calculator, dar avem şi familii supertehnologizate
Cu o medie de 2,6 gadgeturi pe gospodărie, România nu este departe de ţări precum Germania
România nu este o ţară străină de tehnologie şi în ea se găsesc dispozitive electronice de toate felurile, de la calculatoare la smartphone-uri şi tablete PC. În timp ce ne aflăm printre ţările cu cei mai buni programatori din lume, avem un procent de jumătate din populaţia ţării care nu a pus mâna niciodată pe calculator, iar Internetul este un concept străin.
Totodată, deşi gama de dispozitive IT este una foarte variată şi prezentă în foarte multe gospodării, nu toţi membrii unei familii sunt familiarizaţi cu noile tehnologii, cei mai "curajoşi" fiind cei tineri.
În ceea ce priveşte numărul de gadgeturi pe familie, deşi nu stăm la fel de bine, nu suntem departe de numărul de dispozitive deţinute de familiile din Germania, de exemplu. Un studiu global realizat de compania rusă de cercetare O+K, la cererea companiei, tot de origine rusă, Kaspersky Lab (dezvoltator de soluţii de securitate IT - n.r.) arată că o familie obişnuită din România deţine, în medie, 2,6 dispozitive cu acces la Internet şi capabile să stocheze o cantitate ridicată de date.
Potrivit sondajului care a fost desfăşurat în 17 ţări din întreaga lume şi pe un eşantion de 7.000 de persoane, România se află pe ultimul loc dintre statele vizate de studiul Kaspersky. Deşi media locală este de aproape două ori mai mică decât cea mai mare valoare din studiu, România nu se află departe de media gadgeturilor prezente într-o gospodărie germană, unde se găsesc 2,9 device-uri IT, cu 0,3 puncte peste media din ţara noastră. Primul loc în studiul menţionat este ocupat de Arabia Saudită, cu o medie de 4,3 gadg