Consiliul Local Ploieşti a aprobat, luni după amiază, acordarea titlului de cetăţean de onoare post-mortem cântăreţei Mădălina Manole, iniţiativa acordării acestui titlu cântăreţei care s-a născut în Prahova, la Vălenii de Munte, aparţinând primarului Ploieştiului, Andrei Volosevici.
La şedinţa în care a fost acordat titlul de cetăţean de onoare au fost prezenţi tatăl artistei, Ion Manole, fratele şi soţul acesteia, Petru Mircea. Tatăl şi fratele au stat la distanţă de Petru Mircea şi nu şi-au vorbit deloc.
Tatăl Mădălinei Manole a declarat, înainte de începerea şedinţei în care a fost decernat titlul de cetăţean de onoare, că speră ca "până la urmă să iasă la iveală adevărul" în ceea ce priveşte moartea fiicei sale.
"Sperăm cu ajutorul lui Dumnezeu să iasă adevărul şi să aflăm şi noi cum a murit şi de ce. S-a întâmplat ceva oribil în noaptea de 13 spre 14 iulie 2010, la care nu s-a răspuns. Nu sunt răspunsuri... Decât fabulaţii... Se vorbeşte până la ora 12.00 şi pe urmă nu mai spune nimeni nimic până la ziuă. Nimeni însemnând soţul ei şi cu socrii ei. Ei au fost în casă şi copilaşul, dar era prea mic, un an şi o lună. După dragostea mare care au făcut-o până la 12 noaptea, mâncarea şi şampania, toate sunt combătute de rezultatele IML-ului, care spune că nu era mâncată de trei zile. Nu avea nimic în stomac. Nu băuse niciun fel de alcool, nu făcuse dragoste. A murit dimineaţă înghiţind 400 de mililitri de otravă, declaraţie dată de cei de la IML pe 14, până la ora 12.00. În final, după o lună şi ceva, a rămas 220 mililitri. Nu s-a făcut niciun studiu dacă o fată ca ea, dacă orice om poate să bea aşa ceva şi asemenea cantitate. Ba mai mult, să se schimbe în trening, să aşeze paharele frumos jos şi cu o rană mare la cap. Nu ştiu să răspundă, nu vor să răspundă. Şi ne macină lucrul acesta, pentru că acea anchetă la faţa locu