Este greu sa gasesti doua ingrediente care sa se imbine atat de bine cum este carnea de porc si marul. Aceasta reteta se pregateste intr-un vas de yena pentru a-i asigura maximum de aroma, iar cidrul/vinul de mere ii da un plus savoare. Sursa imagine: express.co.uk
Ingrediente:
1 lingura de ulei de masline
2 cepe mari, tocate marunt
2 mere, decojite, miezul scos, si taiate felii
2 linguri de zahar brun
Sare si piper dupa gust
4 cotlete de porc potrivite ca marime
100 ml cidru/vin de mere
Preparare:
Ochiul pe care veti gati dati-l la foc mic.
Incalziti uleiul intr-o tigaie si adaugati ceapa tocata.
Prajti-o usor pana cand devine lucioasa, dar nu maro.
Adaugati dupa aceea si merele taiate felii, presarand zaharul brun pe deasupra si condimentati.
Lasati pe foc 5 minute, iar dupa aceea adaugati vinul de mere si aduceti la punctul de fierbere.
Puneti totul in vasul de yena.
Condimentati cotletele cu sare si piper, si apoi le puneti in vas peste mixtura obtinuta.
Acoperiti si dati la cuptor circa sase ore, dar aveti grija sa lasati focul mic.
Se serveste cu cartofi la cuptor si salata de sezon.
Sursa: EXPRESS