Preţurile futures au fluctuat din nou mixt în prima parte a zilei de marţi. Lipsa unei direcţii clare şi amplitudinea redusă a variaţiilor au ţinut speculatorii mai degrabă în expectativă. Prin urmare, după mai bine de şase ore de tranzacţionare lichiditatea continua să fie una în nota ultimei perioade cu 3900 de contracte încheiate până la ora 16.30. Valoarea tranzacţiilor se cifra 45,7 milioane lei. Speculaţiile cu Dow Jones şi euro/dolar au fost cele care au ridicat lichiditatea.
Pentru Dow Jones, numărul contractelor era de peste 2000 pe scadenţa iunie, derivatul în discuţie fiind cel mai lichid. Cotaţia futures a indicelui american scădea la Sibiu cu 18 puncte, la 13185 puncte. Şi cotaţiile futures de peste ocean au fluctuat şi apoi s-au înscris pe o direcţie preponderent negativă, investitorii aşteptând rapoartele privind încrederea consumatorilor şi preţurile caselor, indicatori cu potenţial ridicat de influenţare a evoluţiei ulterioare a cotaţiilor.
Speculaţiile înregistrate pe perechea euro/dolar tranzacţionată în lei se aflau pe doi în topul preferinţelor. Până la ora 16.30 s-au înregistrat 1200 de contracte pe scadenţa iunie. După ce a înregistrat fluctuaţii în ambele sensuri, moneda unică se deprecia uşor faţă de dolar, cotaţia de 1,3340 USD pentru un euro pe scadenţa amintită indicând o scădere 0,20%. Pe pieţele externe dolarul a stopat un declin de două zile faţă de euro înainte de publicarea raportului din SUA privind preţurile locuinţelor, economiştii declarând că se aşteaptă la o încetinire a declinului acestora. Tot pe segmentul valutar se mai observau şi 100 de contracte pe perechea liră sterlină/dolar pe scadenţa iunie. Moneda britanică avea un uşor avans de 0,07% fiind cotată la 1,5959 USD.
Pentru derivatele pe aur se înregistrau 231 de contracte SIBGOLD pe scadenţa aprilie. Şi în acest caz variaţiile au fost mixte. Conform d