Aşa explică directorul Şcolii Sportive deficienţa bazinului de 50 de metri, deşi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a plătit 2,14 milioane de lei, între 2007-2011, pentru lucrările de reabilitare la baza de nataţie de lîngă Gara Obor. Constructorul spune că vina aparţine contractantului, CSŞ 2 Bucureşti.
Veste bună pentru înotătorii de la CSŞ 2 Bucureşti: de anul acesta se vor pregăti în bazine noi. Dar există şi o veste rea, clasic pentru afacerile cu bani publici: supus lucrărilor de reparaţii capitale după circa 10 ani de paragină, bazinul de dimensiuni olimpice nu mai are acum lungimea regulamentară de 50 de metri, ci, în urma "modernizării", e mai scurt cu 40 de centimetri! Asta înseamnă că nu poate fi omologat pentru competiţii oficiale. Încă o mostră clară de cum se risipesc în acest sector banii publici pe lucrări de mîntuială, fără să-şi asume nimeni răspunderea.
Lucrare efectuată de un client al Ministerului Educaţiei
Pentru renovarea bazinului olimpic, dar şi a celorlalte trei bazine (unul de 25 m şi două pentru iniţiere) situate lîngă Gara Obor, Ministerul Educaţiei, Tineretului, Cercetării şi Sportului (MECTS) a alocat CSŞ 2 Bucureşti suma totală de 2.136.629,68 lei. Aproximativ 600.000 de euro, banii dirijaţi prin Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) în perioada 2007-2011. Aproape toată suma a intrat în conturile SC Maxim Art Construct SRL, o firmă bine înşurubată în sistemul MECTS, care şi-a adjudecat lucrarea prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).
"Nu-l putem omologa"
Directorul CSŞ 2 Bucureşti, Traian Marinescu, încearcă să mascheze situaţia. "Eu sînt în funcţie din 29 noiembrie 2010, iar lucrările au început în 2007, pe vremea fostului director, Nicolae Creţu, care a decedat. Bazinul arată bine, putem organiza şi concursuri, dar problema e că, d