Marian Simon expune în Capitală 45 de lucrări suprarealiste care vorbesc despre vis şi dorinţe reprimate.
Ghid prin incursiunea onirică este bufonul - singura entitate care dispune de libertatea spirituală de a-şi lua în derâdere chiar şi propriul rege. Bufonul se înfăţişează prin intermediul măştilor pe care le poartă.
„Visul în speţă nu are nevoie să fie decodificat sau înţeles raţional, ci pur şi simplu simţit, pentru că esenţa sa este subconştientul, alter ego-ul nostru emoţional care nu este trecut prin cenzura conştiinţei - conştiinţă care ne-a adus în pragul autodistrugerii noastre ca fiinţă. Trăind eminamente raţional, simt nevoia să mă purific vizual cu subconştient necenzurat. Aşa că las privitorul să se dezlănţuie şi să-şi creeze propriile divagaţii estetice faţă de temele suprarealiste pe care le ofer", mărturiseşte Marian Simon.
Ca şi în cazul altor demersuri plastice, lucrările sale nu au titluri, instigând astfel privitorul să caute metafore şi sensuri, chiar mai presus de cele imaginate de artist. Marian Simon admite că nu îşi doreşte să îngrădească simţirile şi imaginaţia prin nominalizarea creaţiilor sale.
„Alter Ego este o expoziţie care intrigă şi instigă la interpretare. Lucrările suprarealiste ale lui Marian Simon cer ore întregi de introspecţie şi decodificare şi te determină să-ţi pui întrebări despre tine însuţi. Nouă ne-au plăcut foarte mult lucrările şi sper ca toţi cei care ne trec pragul să le aprecieze la fel de mult", spune Liliana Ghiţău, Managing Partner Readers Café.
Marian Simon este grafician suprarealist, format la şcoala marelui grafician Marcel Chirnoagă. De-a lungul vieţii sale profesionale, a lucrat pentru mai multe companii importante, ca art director sau graphic designer, iar în prezent este Creative Director la Adevărul Holding. Începând cu 1997 a început să îşi expună lucrările personale