Un studiu american dat publicităţii luni scoate la iveală noile virtuţi ale ciocolatei amărui care, consumate cu moderaţie şi însoţite de o bună igienă a vieţii, permite diminuarea indicelui de masă corporală, relatează 7sur7.be.
În ciuda conţinutului său în calorii, ciocolata ar fi bună pentru metabolism, se arată în studiul realizat pe un eşantion de o mie de persoane şi care a fost publicat în “Arhivele medicinei interne”. Persoanele care au făcut obiectul cercetării, având o medie de vârstă de 57 de ani, care consumau ciocolată de două ori pe săptămână şi practicau sport de 3-4 pri pe săptămână, prezentau un indice de masă corporală mai mic decât cele care nu consumau la fel de des. Indicele de masă corporală (IMC) ajută la evaluarea riscului producerii de boli legate de un exces sau de o insuficienţă a greutăţii. “Este vorba despre o descoperire un pic surprinzătoare”, concluzionează studiul realizat de Beatrice Golomb de la Universitatea California din San Diego. O altă cercetătoare, Nancy Copperman, care nu a luat parte la acest experiment, spune, însă:”Înainte de a îngurgita o tabletă de ciocolată zilnic, amintiţi-vă totuşi că ea conţine 200 de calorii din zahăr şi grăsimi saturate”. Ea recomandă limitarea la 28 de grame de ciocolată amăruie în medie zilnic.
Un studiu american dat publicităţii luni scoate la iveală noile virtuţi ale ciocolatei amărui care, consumate cu moderaţie şi însoţite de o bună igienă a vieţii, permite diminuarea indicelui de masă corporală, relatează 7sur7.be.
În ciuda conţinutului său în calorii, ciocolata ar fi bună pentru metabolism, se arată în studiul realizat pe un eşantion de o mie de persoane şi care a fost publicat în “Arhivele medicinei interne”. Persoanele care au făcut obiectul cercetării, având o medie de vârstă de 57 de ani, care consumau ciocolată de două ori pe săptămână şi practic