Partidele politice au decis intempestiv să îşi numească candidaţii la conducerea instituţiilor de supraveghere a pieţei de capital (CNVM) şi a pensiilor private (CSSPP), deşi mai sunt câteva luni bune până când mandatele persoanelor în funcţie expiră. Ca niciodată, candidaţii propuşi de partide au primit în doar câteva ore avizul comisiilor parlamentare de specialitate întrunite ieri şi urmează să fie validaţi azi în plenul reunit.
Este pentru prima dată când Parlamentul este pe cale să aprobe noile conduceri ale CNVM şi CSSPP deşi mandatele actualelor conduceri nu au expirat. Mandatul de preşedinte al CNVM al Gabrielei Anghelache expiră în octombrie şi cel al lui Mircea Oancea, preşedinte CSSPP, expiră în iunie. În noiembrie au loc alegeri parlamentare, iar noile conduceri vor intra în funcţie după ce mandatele actualelor conduceri vor expira.
Partidele politice şi-au împărţit "ca la piaţă" funcţiile de conducere de la CNVM şi de la CSSPP, partea leului revenind PD-L care a avut dreptul să îşi pună preşedintele CNVM şi încă doi comisari, PSD-ul a rămas cu nominalizările pentru vicepreşedinte şi un comisar, iar UNPR-ul a renunţat la o poziţie de comisar CNVM în favoarea PD-L şi a primit în schimb dreptul de a propune preşedintele CSSPP.
Carmen Negoiţă, actualul vicepreşedinte al CNVM, a fost nominalizată de PD-L pentru funcţia de preşedinte al Comisiei, Ştefania Ferencz, fostă consilieră a lui Emil Boc, şi deputatul Gheorghe Albu sunt propunerile pentru comisari. La CSSPP, propunerea UNPR este Marian Sîrbu, fost ministru al muncii.
Partidele politice au decis intempestiv să îşi numească candidaţii la conducerea instituţiilor de supraveghere a pieţei de capital (CNVM) şi a pensiilor private (CSSPP), deşi mai sunt câteva luni bune până când mandatele persoanelor în funcţie expiră. Ca niciodată, candidaţii propuşi de partide au primit în doar câ