Se hrănesc cu hârtie sau tencuială şi sunt gata să se arunce de la etaj pentru că se cred nemuritori.
1 /.
Bolile rare au fascinat mereu, fie că vorbim despre persoane cu pielea albastră, de copii de 80 de ani sau de persoane al căror meniu de bază e benzina sau hârtia.
Mai jos, câteva dintre cele mai ciudate afecţiuni despre care aţi auzit.
1. Oamenii cu piele albastră
Nu este vorba despre celebrele personaje din "Avatar", ci de fiinţe reale care au fost diagnosticate cu methemoglobinemia.
Primele cazuri întâlnite au fost în Statele Unite, în anii ‘60, când în Kentucky locuia familia Fugates, ai cărei membrii aveau pielea albastră. Această afecţiune, transmisă genetic, face ca pielea de pe întregul corp să fie albastră, indigo sau chiar mov.
2. Pica sau cum să mănânci lucruri necomestibile
Persoanele care suferă de aşa-numitul sindrom Pica simt nevoia să mânânce diverse lucruri care nu sunt comestibile, respectiv pământ, pietre, hârtie, tencuială.
"Sindromul e destul de rar, dar când se întâmplă, e obligatoriu să cercetezi nu doar funcţiile creierului, ci şi dacă are o tumoră de lob frontal. În cazul acestor tumori pot apărea astfel de manifestări", a explicat psihiatrul Gabriel Diaconu.
3. Sindromul "Alice în Ţara Minunilor"
Chiar dacă pare de domeniul fantasticului, micropsia sau sindromul "Alice în Ţara Minunilor" e o afecţiune reală care face ca omenii să nu aibă o percepţie corectă a dimensiunii obiectelor din jur.
Cei care suferă de acestă boală văd lucrurile mult mai mici decât sunt în realitate. De exemplu, un câine poate părea de dimensiunea unui şoarece.
4. Morţii vii
Sindromul Cotard sau morţii vii e o boală mai frecventă decât s-ar crede. Oamenii pot să pretindă despre un anumit organ că lea dispărut sau putrezit.
Uneori acestă iluzie pare atât de reală,