\"Statul poliţienesc\", tradus prin ascultatul telefoanelor, lipsa de condordanţă pe principii, construcţii politice de dreapta şi descentralizare între el şi liderii PDL au fost motivele invocate de fostul prim-vicepreședinte democrat-liberal, Sorin Frunzăverde pentru a-şi explica plecarea din partid şi înregimentarea în rândurile unui alt partid de dreapata, PNL. Sursa: VLAD STĂNESCU
Fostul democrat-liberal a explicat şi motivele care au dus la decizia sa: PDL este un partid de dreapta, dar în care nu se mai regăseşte, deoarece formaţiunea nu luptă cu statul poliţienesc şi pentru descentralizare.
"Am spus acest lucru de 46 de ori. În 45 de întâlniri pe care le-am avut în judeţe şi în sectoare în timpul campaniei electorale interne şi a 46 oară la Convenţia Naţională a PDL. Am avut un Congres în mai anul trecut după care nu s-a întâmplat nimic", a spus Frunzăverde, referindu-se la sintgma "stat poliţienesc".
El a mai acuzat şi faptul că bugetul de stat nu a fost descentralizat şi a subliniat că punctele sale de vedere nu au fost împărtăşite de conducerea partidului.
"Şi în ultimii doi ani ai mandatului Văcăroiu exerciţiul bugetar a fost mai descentralizat decât acum. Am solicitat în permanenţă descentralizarea resursei financiare. Nu s-a întâmplat nimic. Dimpotrivă. Opţiunea mea, pe care o aveam în vedere cu privire la dezvoltarea României, diferă fundamental de opţiunea conduceriii PDL", a explicat preşedintele CJ Caraş Severin.
Pro dialog Putere-Opoziţie, dar cu alte "resurse umane"
El a arătat că înainte de a lua decizia definitivă de plecare din PDL a fost contactat de către o serie de lideri democrat-liberali şi chiar de premierul Mihai Răzvan Ungureanu de care îl leagă o mai veche amiciţie.
"Cred într-o construcţie de dreapta. În continuare cred că PDL este un partid de dreapta, dar nu mai cred că o astfel de construcţie şi o