Dupa ce a primit avizul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), pe 20 martie anul curent, procesul de fuziune dintre BCR Asigurari VIG si Omniasig VIG se va incheia in luna mai a anului curent, cu o luna insa mai tarziu decat era programat, au anuntat cele doua companii.
In cadrul acestui proces, societatea Omniasig va fi absorbita de catre BCR Asigurari, de la care va prelua la finalizarea fuziunii atat numele de Omniasig cat si portofoliul. Cele doua societati au cumulat, la sfarsitul anului trecut, un volum total de prime subscrise de 1,2 miliarde lei.
Actionarii Omniasig au aprobat in august 2011 fuziunea preliminara cu BCR Asigurari, in calitate de societate absorbanta, si au imputernicit Directoratul asiguratorului sa intocmeasca proiectul de fuziune. O decizie similara a fost adoptata si de actionarii BCR Asigurari.
In scopul realizarii procesului de fuziune, actionarii BCR Asigurari au hotarat majorarea capitalului social cu 207,1 milioane de lei (47,7 milioane euro), la 250,3 milioane lei. Anterior, BCR Asigurari si-a redus capitalul social cu 80,2 milioane de lei, la 43,2 milioane de lei, pentru acoperirea pierderilor inregistrate inainte de fuziune, potrivit Mediafax.
Grupul Vienna Insurance Group (Austria) detine 95,94% din actiunile BCR Asigurari, restul titlurilor fiind impartite de Banca Comerciala Romana (1%) si mai multe persoane fizice (3,06%).
Vienna Insurance Group (VIG) controleaza si Omniasig, unde detine o participatie de 98,56%, ceilalti actionari fiind Banca Comerciala Romana - 0,17% si mai multe persoane fizice si juridice - 1,27%. Omniasig are un capital social de 206,48 milioane de lei.
Dupa incheierea fuziunii, VIG va controla 98,55% din capitalul Omniasig, BCR - 0,18% si alti actionari (7.062 persoane fizice si juridice) - 1,27%.
"Prin crearea unei singure entitati juridice in urma fu