ARCA crede în vise de înălţime...suborbitală şi orbitală, acţionând ca organizaţie neguvernamentală, lider în domeniul aerospaţial din România."Planul de zbor" pentru 2012: construirea primului avion supersonic românesc.
Cu o existenţă de peste 10 ani, perioadă în care a dezvoltat programe aerospaţiale de proporţii, precum lansarea primei rachete de construcţie 100 % românească Demonstrator 2B şi a rachetei Helen, deasemenea, prima de acest tip, spaţială, de construcţie românească, ARCA se bate pentru premiul de 30 milioane USD, Google Lunar X Prize, propunându-şi să trimită o rachetă, ca altă premieră, spre lună.
Demersul acestor pioneri ai spaţiului cosmic, similar cu cel de acum mai bine de un secol, în sfera aviaţiei tradiţionale, este sprijinit la nivel mondial, de antreprenori celebri, precum Paul Allen, cofondatorul Microsoft, sau de Sir Richard Branson, trebuie să se bucure şi de atenţia autorităţilor şi mediului de afaceri autohton. Acest tip de proiecte, pot depăşi stadiul realizării financiare, glisând către aportul adus la însemnătatea pentru istorie şi societate, cunoscut fiind faptul că unul dintre cei mai importanţi indicatori ai dezvoltării unei societăţi este cercetarea fundamentală aerospaţială.
Poate România să prindă...racheta dezvoltării postindustriale, alăturându-se societăţilor avansate, denumite după o terminologie UE, "tehnologically intensive" şi ce beneficii poate să aducă aceasta la nivelul percepţiei fiecăruia dintre noi, explorăm împreună, în ediţia de astăzi.
Invitat: prin telefon, Elena Simona Popescu, purtător de cuvânt al Asociaţiei Române pentru Cosmonautică şi Aeronautică (ARCA) Emisiunea Business on air din 29 martie 2012
ARCA crede în vise de înălţime...suborbitală şi orbitală, acţionând ca organizaţie neguvernamentală, lider în domeniul aerospaţial din România."Planul de zbor" pentru