Ministerul Economiei spune ca Bayfront Capital Partners, care si-a adjudecat licitatia Cupru Min Abrud, cu suma de 200,8 mil. euro, nu are banii necesari si trebuie sa-i stranga acum de la investitori privati. Explicatia este ilarianta: inseamna ca statul a primit la licitatie si a declarat castigatoare o firma fara bani.
"Din documentele prezentate rezulta ca Bayfront Capital Partners va sustine Roman Copper in vederea finantarii achizitiei de actiuni la Cupru Min si a datoriilor cu participarea investitorilor din Canada, Europa si SUA", spun reprezentantii Ministerului Economiei, cel care prin OPSPI a fost vanzatorul Cupru Min, relateaza Zf.ro In jurul canadienilor de la Bayfront Capital Partners ramane inca un mister dat fiind faptul ca nu se cunoaste nici pana in prezent cine este in spatele companiei.
Contactati de Ziarul Finaciar, reprezentantii Cupru Min au spus ca li s-a interzis de catre Ministerul Economiei, actualul actionar majoritar al companiei, sa dea orice fel de declaratii presei iar reprezentantii firmei canadiene nu au raspuns nici ieri la intrebarile ZF.
Cupru Min detine licenta de exploatare pentru cel mai mare zacamant de cupru din Romania, cel de la Rosia Poieni, estimat la 900.000 de tone, evaluate la pretul actual al metalului rosu de 8.320 de dolari/tona, la 5,4 miliarde de euro, insa pretul cuprului a fost foarte volatil in ultimii ani, ajungand la un moment dat sa fie cotat pe bursa din Londra la mai putin de 3.000 de dolari/tona, dar a urcat si la 10.000 de dolari/tona. Ministerul Economiei spune ca Bayfront Capital Partners, care si-a adjudecat licitatia Cupru Min Abrud, cu suma de 200,8 mil. euro, nu are banii necesari si trebuie sa-i stranga acum de la investitori privati. Explicatia este ilarianta: inseamna ca statul a primit la licitatie si a declarat castigatoare o firma fara bani.
"Di