Actuala guvernare a distrus sistemul de Sănătate, aducându-l la un stadiu sinonim cu genocidul. Pe lângă faptul că au închis o grămadă de spitale din ţară, din judeţ, nu au asigurat bani de medicamente, oamenii trebuie să vină de acasă cu pastile.
Sunt situaţii, singulare, ce este drept, unde nici managerii actualelor spitale sunt departe de ceea ce presupune o astfel de funcţie, iar dezastrul este amplificat mai ales atunci când aceşti aşa-zisi manageri ajung în funcţie la ordin politic sau pe alte căi oculte.
Există soluţii! Împreunăcupreşedintele Consiliului Judeţean Braşov am făcut demersuri neîncetate pentru a nu fi închis Spitalul orăşenesc, pe de o parte, iar pe de altă parte şi pentru a aduce un minumum de fonduri care să-i asigure funcţionarea la un standard acceptabil“, spune consiolierul judeţean zărneştean Claudiu Cornea.
Există, de asemenea, o componentă importantă, respectiv partea de management a spitalului, căreia îi revine sarcina să atragă specialişti competenţi, dar şi personal auxiliar pentru cât mai multe domenii de activitate, fiindcă trebuie evitat pericolul retrogradării clasificării unităţii medicale, conform noului sistem de evaluare al spitalelor sau să se ajungă la situaţia extremă de a fi închis şi apoi să fie preluat de băieţii deştepţi care nu ştiu să facă afaceri decât cu statul, în defavoarea interesului comunităţii locale, respectiv a fiecăruia dintre noi.
„Am certitudinea că şi în mandatul viitor, împre-ună cu actuala echipă de la Consiliul Jjudeţean, condusă de preşedintele liberal Aristotel Căncescu, vom reuşi să atragem fondurile necesare pentru aparatură la secţia de oftalmologie, înfiinţarea unei secţii de ortopedie, exploatarea bazei de tratament şi modernizarea aparaturii de balneofizioterapie, precum şi înfiinţarea unui post de balneo-ftiziolog, mai ales că reumatismul este foarte des întânit în a