Fundaţia „Orizonturi culturale" a lansat, ieri, la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa, proiectul „În căutarea comorilor antice dobrogene", cofinanţat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
Scopul proiectului este dezvoltarea durabilă a turismului cultural şi istoric din regiunea Dobrogea. „Legat de acest proiect au existat multe frământări, pentru că în ultimii doi ani de zile ne-am gândit cum să facem să scoatem în evidenţă, să punem în valoare mai bine o parte din patrimoniul mobil şi imobil din zona Dobrogea. Am zis să venim în sprijinul turiş-tilor şi al celor îm-pă-timiţi de un turism cultural", a precizat pre-şedin-tele Funda-ţiei „Orizonturi culturale", Eugen Coja. Pe parcursul derulării proiectului, timp de un an de zile vor fi realizate diferite activităţi de promovare a cetăţilor încărcate de istorie de pe teritoriul dintre Dunăre şi Marea Neagră.
Promovarea se va face prin intermediul unor pliante de promovare - se vor rea-liza 120.000 de bucăţi, din care 90.000 bucăţi în limba română şi 30.000 în limba engleză; cataloage de prezentare editate într-un tiraj de 20.000 bucăţi, la fel în română şi engleză. De asemenea, vor fi realizate 20.000 de hărţi turistice. În acelaşi timp, se va merge pe promovarea on-line a produsului „În căutarea comorilor antice dobrogene", concretizat prin con-ceperea unui portal concentrat pe calitatea informaţiei. Por--talul va fi un sistem informatizat integrat de informare şi de promovare a obiectivelor turistice culturale şi istorice din regiunea Dobrogea. Materiale pro-mo--ţionale vor ajunge şi la toate agenţiile de turism din ţară, de asemenea la inspectoratele şcolare.
De la Histria la Adamclisi
Potrivit organizatorilor, acest proiect abordează patru trasee turistice ce vor avea drept punct de plecare Cetatea Tomis - Piaţa Ovidiu - Muzeul de Istorie. Dintre destinaţi