Starbucks a înfuriat vegetarienii săptămâna aceasta, după ce a confirmat că băuturile de căpşuni conţin un ingredient nou, şi anume extract de cochineal, un colorant roşu făcut din gândaci zdrobiţi.
Un vegan a fost primul care a dat informaţia pe thisdishisvegetarian.com, publicând şi o listă cu ingredientele folosite la Frappuccino şi Smoothie de căpşuni.
Acum doi ani, Starbucks a lansat reclama"Cu toate acestea, tu vrei Frapuccino", confirmând că băuturile pot fi consumate şi de vegani, fiind făcute cu lapte de soia.
Starbucks a explicat într-o declaraţie faptul că extractul de cochineal este parte dintr-o mişcare mai largă pentru a reduce la minimum cantitatea de ingrediente artificiale din produsele sale. Cu toate încercările de a produce o băutură cu ingrediente vegane, nu se poate garanta faptul că produsele derivate nu sunt contaminate cu cele de origine animală.
Extractul de cochineal nu este o noutate. Acesta este un produs "sigur", care este întâlnit într-o serie de produse alimentare şi cosmetice. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a constatat totuşi că acest extract poate provoca alergii severe la unele persoane, sau chiar astm la altele.
Co-fondator şi director general la thisdishisvegetarian.com, Daelyn Forney, a promovat semnarea unei petiţii pentru a opri utilizarea vopselurilor în băuturi. Cu 717 din 100 de semnături pe care le-a strâns până în prezent, campania este în curs de a obţine câştig de cauză cu privire la optarea Starbucks pentru alternative naturale.
Starbucks a înfuriat vegetarienii săptămâna aceasta, după ce a confirmat că băuturile de căpşuni conţin un ingredient nou, şi anume extract de cochineal, un colorant roşu făcut din gândaci zdrobiţi.
Un vegan a fost primul care a dat informaţia pe thisdishisvegetarian.com, publicând şi o listă