Joi, procurorii DIICOT au efectuat şapte percheziţii în Craiova în vederea prinderii unei grupări de hoţi de bancomate.
Grupul infracţional era specializat în comiterea de infracţiuni de clonare de carduri, acces fără drept la sisteme informatice, deţinere de echipamente în vederea falsificării şi spălare de bani. Conform Agerpres, percheziţiile Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalite Organizată şi Terorism (DIICOT) din Craiova de joi dimineaţa s-au desfăşurat în colaborare cu Secret Service şi FBI şi au dus la reţinerea a cine persoane care au fost duse pentru audieri la sediul DIICOT din Craiova.
Şeful BCCOA Craiova, Silviu Văcaru a declarat că “Datele de identificare copiate erau folosite pentru falsificarea unor mijloace de plată electronică, utilizate ulterior pentru extragerea unor sume substanţiale de bani din conturile titularilor, îndeosebi în SUA. Sumele de bani rezultate din aceste operaţiuni financiare frauduloase erau expediate în ţară unor persoane interpuse, prin intermediul serviciilor de transfer internaţional de bani sau prin curieri si erau investite în afaceri licite în scopul reciclarii, în special afaceri imobiliare’. Acesta a anunţat că valoarea prejudiciului adus se ridică la peste jumătate de milion de dolari, prinderea hoţilor fiind mai uşoară după ce miercuri 28 martie, unul din membrii grupării a fost depistat în flagrant, având la el suma de 100.000 de dolari provenită din furtul de la bancomante. Printre ţările în care acţionau hoţii în afară de România şi Statele Unite se mai numără Germania, Spani, Portugalia şi Mexic.
Joi, procurorii DIICOT au efectuat şapte percheziţii în Craiova în vederea prinderii unei grupări de hoţi de bancomate.
Grupul infracţional era specializat în comiterea de infracţiuni de clonare de carduri, acces fără drept la sisteme informatice, deţinere de echipamente în ved