Incercati aceasta reteta delicioasa de pui la cuptor cu rozmarin si miere, alaturi de un delicios piure de usturoi. Sursa imagine: deliciousmagazine.co.uk
Se prepara in 10 minute si se lasa la cuptor timp de 20 – 25 de minute.
Portia este pentru doua persoane.
Ingrediente:
2 pulpe mari de pui
2 linguri cu miere de albina
Sucul de la 1 lamaie
1 capatana de usturoi
2 crengute mici de rozmarin proaspat
1 cutie pentru piure de cartofi (450 de grame)
Piure de morcovi preparat in casa(100grame)
Preparare:
Incalziti cuptorul la 200 de grade Celsius.
Crestati pulpele de pui pe o parte si pe alta si puneti-le intr-o tigaie.
Presarati-le cu cele doua linguri de miere amestecata cu sucul de la o lamaie.
Taiati in bucatele mici toata capatana de usturoi si puneti-le alaturi de pulpe.
Prajiti timp de 15 minute, dupa aceea puneti si doua crengute de rozmarin proaspat langa pulpele de pui.
Puneti totul intr-o tava si dati la cuptor pentru 10 minute.
Puiul e gata daca va capata o culoare aurie, iar sucul din tava va deveni foarte lipicios.
Preparati piureul exact cum scrie pe cutie.
Cateii de usturoi ii amestecati cu piureul de cartofi si cu cel de morcovi, pana cand totul devine o pasta fina.
Puneti cateva linguri de piure pe o farfurie preincalzita, adaugati si pulpele de pui, iar mai apoi ornati cu sosul ramasa de la pui in tava.
Este delicos servit cu fasole verde fiarta.
Sursa: delicious MAGAZINE