Actor, regizor, fondator si presedinte al Uniunii Teatrale din Romania (UNITER) si Director al Teatrului National, Ion Caramitru a devenit joi, 29 martie, cel de-al 14-lea artist care primeste o stea pe Aleea Celebritatilor (Walk of Fame) din Capitala. "Un mare actor al teatrului romanesc, Ion Manu, mi-a zis: "Caramitru, Caramitru, june inca la pupitru... vei ramane", lucru care se petrece si astazi", a declarat marele actor, in cadrul evenimentului desfasurat in Piata Timpului. "Am implinit 70 de ani - de asta-mi pare rau, de restu-mi pare bine".
Vezi mai jos un material video cu ce a declarat Ion Caramitru la intrarea in Walk Of Fame, pe 29 martie.
In calitate de fondator UNITER, Ion Caramitru a primit o stea de aur oferita de Casa de Bijuterii Sabion si i-a fost inmanata "Placheta Bucurestiului", din partea Primariei Municipiului Bucuresti, in semn de respect si de apreciere pentru intreaga activitate.
Ion Caramitru: "Mi-am adus aminte de o intamplare de tanar absolvent de institut, la o prima inregistrare la radio. Un mare actor al teatrului romanesc pe vremea aceea, Ion Manu, tatal doamnei Sanda Manu, mi-a zis "Caramitru, Caramitru, june inca la pupitru vei ramane", lucru care se petrece si astazi. Sunt un june la pupitru, incercand sa pastram ceea ce teatrul romanesc a dus in spate de cand a fost infiintat: si anume o foarte expresiva parte a identitatii noastre nationale, exprimata profund prin spectacolul de teatru".
Ion Caramitru a mai facut comparatie cu teatrul englez (in 1601 avea loc premiera mondiala a piesei Hamlet), in timp ce la noi Mihai Viteazu incerca unirea Principatelor Romane. "Si daca Shakespeare a fost sanctificat, iar lui Mihai Viteazu i s-a taiat capul, n-are nici o importanta. Pentru ca, la aceeasi data, amandoi faceau ceva fundamental pentru tarile lor".
"Teatrul romanesc s-a nascut mult mai tar