Foliculita apare atunci când rădăcinile firelor de păr se inflamează, mai ales din cauza epilării sau a bărbieritului. Sunt situaţii când se formează pustule, coşuri sau iritaţii. Liliana Simidon, specialistul Libertăţii, îţi arată cum să tratezi această afecţiune. Compresele cu apă şi oţet sunt de mare ajutor. Foliculita apare atunci când rădăcinile firelor de păr se inflamează, mai ales din cauza epilării sau a bărbieritului. Sunt situaţii când se formează pustule, coşuri sau iritaţii. Liliana Simidon, specialistul Libertăţii, îţi arată cum să tratezi această afecţiune. Compresele cu apă şi oţet sunt de mare ajutor.
În stadii grave ale foliculitei se ajunge până la apariţia unor cicatrici sau la căderea părului în anumite zone. Persoanele cele mai expuse la această boală de piele sunt cele care au o igienă precară, o imunitate slăbită, transpiră excesiv, fac efort fizic intens. Pentru a putea evita apariţia foliculitei, trebuie să te fereşti să porţi haine strâmte. Ai grijă să nu foloseşti prosoape pe care le-a mai utilizat altcineva.
Atunci când eşti transpirat, încearcă pe cât se poate să faci un duş, iar apoi să porţi haine curate. În situaţia în care apare în urma epilării, trebuie să schimbi metoda pe care o foloseşti. Cea mai recomandată este aceea cu ceară (datorită căldurii degajate de ceară, care are proprietatea să dilate porii, iar agresiunea asupra foliculilor e mai mică). Foliculita se poate remedia dacă adaugi o cantitate apreciabilă de oţet de mere în apa de baie. E indicat să foloseşti săpunul cu sulf, deoarece are un puternic efect antiseptic.