Mai mulţi clujeni au semnalat faptul că arhitectul blocului construit ilegal între case pe strada Viilor numărul 16 a încercat să prezinte noi planşe în speranţa că va obţine autorizaţie. Noile planşe au apărut marţi în şedinta Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului si de Urbanism.
După ce Curtea de Apel a anulat în 2010 autorizaţia de construire datorită nerespectării prevederilor legale de către proiectant, arhitectul Mircea Dinculescu a semnat planşele ce marcau o nouă intenţie de aducere în legalitate a blocului din strada Viilor, numărul 16.
Deşi vecinii au semnalat Primăriei existenţa unui litigiu aflat pe rol care are ca obiect demolarea blocului din Viilor 16, în şedinţa de marţi a Comisiei de Urbanism, patru planşe propuse de arhitectul Mircea Dinculescu pentru reautorizarea blocului erau prezentate pe panourile din Sala de Sticlă.
Alba - neagra cu planşele
„Deşi documentaţia nu era pe ordinea de zi, una din angajatele departamentului urbanism ne-a informat că, dacă primarul acceptă, planşele aferente blocului din strada Viilor 16 vor fi puse în discuţie după parcurgerea ordinii de zi", a declarat Tiberiu Ioanovici, un clujean care locuieşte în zonă.
După o oră de la începerea şedinţei şi după ce presa a început să facă fotografii cu planşele expuse, angajaţii Primăriei au îndepărtat planşele de la acest proiect.
Primarul Radu Moisin a declarat că nu cunoaşte nimic despre punerea în discuţie în cursul şedinţei a reautorizării blocului din Viilor 16.
Modificări neanunţate
„În PUD-ul întocmit de arhitectul Mircea Dinculescu în 2007 primul nivel era demisol, iar în şedinţa de urbanism, fără nicio modificare adusă construcţiei, am găsit pe planşe aceeaşi clădire ca în 2007, dar regim S+P+2E, primul nivel devenind subsol. Mai mult în cele trei apartamente pe care arhitectul Dinculescu încearca să le reaut