Molly Brown apare şi în blockbusterul „Titanic", regizat de James Cameron, unde este interpretată de actriţa Kathy Bates. Pe 14 aprilie se împlinesc o sută de ani de la cel mai cumplit dezastru maritim din istorie.
„La mii de kilometri de ocean, un muzeu spune povestea femeii devenite celebre datorită Titanicului", scrie The Huffington Post despre muzeul deschis recent în Denver.
O legendă, Molly Brow a fost printre puţinii supravieţuitori ai tragediei de la 14 aprilie 1912, când Titanic, cel mai mare pachebot din lume s-a lovit de un iceberg şi s-a scufundat. Scopul muzeului este şi de a restaura adevărul istoric despre personajul Molly Brown, despre care s-a scris mult şi care a fost şi subiectul unor filme.
Molly Brown în 1912, într-una dintre fotografiile din muzeu
Molly Brown devenise bogată când soţul ei a dat lovitura cu o mină de aur din Colorado. Brown a fost una dintre cele 700 de persoane care au supraviţuit tragediei. În total, 1517 oameni şi-au pierdut viaţa într-unul dintre din cele mai cumplite dezastre maritime pe timp de pace din istorie.
Salvată de barca numărul 6
Brown şi-a notat într-un jurnal clipele trăite înainte de tragedie. A scris cum privea de pe puntea Titanicului momentul ciocnirii de iceberg. Îţi amintea cum a fost aruncată în barca de salvare cu numărul 6. Cum a vâslit în noapte, alături de un echipaj format în majoritate de femei, până când un vas Charpatia a venit să le salveze, povesteşte jurnalista Colleen Slevin de la The Huffington Post.
După scufundarea Titanicului, Molly Brown a devenit celebră prin acte de caritate. A strâns bani de la supravieţuitorii bogaţi ai tragediei şi i-a dat pasagerilor săraci, ca să-şi poată reface viaţa.
A pierdut un colier de 20.000 de dolari când vasul s-a scufundat
Muzeul, aflat la câteva blocuri distanţă faţă de Colorado State