Cine nu ştie povestea Cenuşăresei? O poveste în care triumfă binele! Acelaşi lucru ni-l transmite - la o distanţă, în timp, de aproape 200 de ani - şi Gioacchino Rossini în "La Cenerentola" - nimeni alta decât Cenuşăreasa din basmul copilăriei noastre; tânăra cea frumoasă, cu sufletul neatins de apropierea răului din lumea sa, bună, iertătoare şi răbdătoare. Asemenea calităţi nu le putea preţui decât un prinţ… care o ia de soţie. Evident, nu unul din zilele noastre. Povestea, căreia marele Rossini i-a dat viaţă, pe scenă, este una credibilă, aşa cum şi personajele alese răspund exigenţei de a părea aidoma întâmplării…
Mâine seară, (la ora 19.00), pe scena Operei Naţionale Bucureşti (ONB) va avea loc reprezentaţia cu opera comică "La Cenerentola", care îşi aşteaptă publicul meloman la fastul balului unde prinţul îşi întâlneşte aleasa.
Montarea modernă şi plină de momente comice a fost realizată de ONB în coproducţie cu Teatrul Naţional din Zagreb, Croaţia. Regia spectacolului este semnată de artistul austriac Peter Pawlik. Invitatul special al reprezentaţiei este baritonul italian Marco Di Sapia, care va interpreta rolul lui Alidoro. Artistul a fost aplaudat pe scena ONB la premiera acestui spectacol în anul 2008. În acest spectacol vor debuta tenorul Liviu Indricău (care îl va interpreta pe Don Ramiro) şi soprana Rodica Vică (în rolul Clorindei).
Cine nu ştie povestea Cenuşăresei? O poveste în care triumfă binele! Acelaşi lucru ni-l transmite - la o distanţă, în timp, de aproape 200 de ani - şi Gioacchino Rossini în "La Cenerentola" - nimeni alta decât Cenuşăreasa din basmul copilăriei noastre; tânăra cea frumoasă, cu sufletul neatins de apropierea răului din lumea sa, bună, iertătoare şi răbdătoare. Asemenea calităţi nu le putea preţui decât un prinţ… care o ia de soţie. Evident, nu unul din zilele noastre. Povestea, căreia marele Rossini i-a d