Nu-i aşa că ţi-e poftă de nişte aperitive primăvăratice? Dacă răspunsul e da, te invităm să dai o raită prin piaţă şi să iei câteva prospături. Cum tarabele sunt pline de ridichi, salată şi ceapă verde, dar şi de roşii sau de ardei, îţi oferim câteva idei care-ţi vor colora meniul şi îţi vor da energie. Nu-i aşa că ţi-e poftă de nişte aperitive primăvăratice? Dacă răspunsul e da, te invităm să dai o raită prin piaţă şi să iei câteva prospături. Cum tarabele sunt pline de ridichi, salată şi ceapă verde, dar şi de roşii sau de ardei, îţi oferim câteva idei care-ţi vor colora meniul şi îţi vor da energie.
Ingrediente: opt roşii, 300 g salată de vinete, o legătură de ceapă verde, 50 g cremă de brânză, o salată verde, 18 cuişoare.
Mod de preparare: se spală roşiile şi se pun pe un platou, pe frunze de salată, cu cotorul în jos. Se taie în două pe orizontală, dar nu până la capăt (vezi imaginea), decupându-se partea de deasupra. Capacul se pune alături, apoi se scoate miezul cu o linguriţă. Ceapa verde se curăţă, iar vârfurile frunzelor (cam de 3 cm) se taie şi se păstrează pentru decor. Restul cepei se toacă mărunt şi se încorporează în salata de vinete, iar cu amestecul obţinut se umplu roşiile. Se aşază deasupra căpăcelele tăiate în două, uşor depărtate, ca aripile unei gărgăriţe. Din brânză se fac, cu ajutorul unui aparat de şpriţat, buline pe “aripile” gărgăriţelor. Vârfurile frunzelor de ceapă se pun pe post de antene, iar cuişoarele, în loc de ochişori.
Ingrediente: trei roşii, câte o jumătate de ardei gras roşu şi galben, 10 măsline, o legătură de ridichi, trei frunze de salată, o punguţă cu frunze de busuioc proaspete (se găseşte în supermar- keturi), câteva frunze de rucola, două ouă fierte, ulei de măsline, oţet balsamic, sare după gust.
Mod de preparare: ardeiul se spală şi se taie în fâşii de circa 0,5 cm grosime, iar roşiile, ca pentru sa