Publicaţia Business Insider a trecut în revistă unele dintre cele mai neobişnuite ingrediente din produsele alimentare populare. Iată ce se poate găsi în dieta ta de zi cu zi.
Praf de insecte, pentru culoare
Starbucks a recunoscut, cu câteva zile în urmă, că foloseşte insecte pisate pentru a da culoarea roz băuturii Frappucino. Însă atât praful respectiv, cât şi multe alte ingrediente greu de „înghiţit" se găsesc într-o varietate de produse alimentare. Este vorba despre aditivul natural E120, extras dintr-o specie exotică de gândac, numit Dactylopius. Acest E se găseşte şi în unele iaurturi cu fructe, în gemuri, în prăjituri şi în unele produse pe bază de tomate. Datele statistice ale Change.org arată că fiecare dintre noi consumă în timpul vieţii 70.000 de astfel de insecte.
Citeşte şi:
Testează ce metodă contraceptivă ţi se potriveşte mai bine!
Colaborare româno-germană: un dispozitiv implantat sub piele va înlocui injecţiile cu insulină
Extract de castor în îngheţată
Aromele de vanilie şi de zmeură ale îngheţatei, în mod special, sunt „ameliorate", în unele cazuri, cu o substanţă provenită din secreţiile anale şi din urina de castor. Autoritatea Americană pentru Controlul Alimentelor şi Medicamentelor (Food and Drug Administration - FDA) a catalogat această substanţă, numită castoreum, în categoria „aromelor naturale". Aşa că, dacă un produs cu aromă de vanilie sau de zmeură are trecute pe etichetă această sintagmă, este posibil să conţină castoreum.
Ce îi dă berii strălucirea aurie?
Vezica de peşte, spun specialiştii. Un tip de gelatină extrasă din acest organ uscat al unor specii de peşti este introdus mai ales în berile din Regatul Unit al Marii Britanii. Substanţa grăbeşte limpezirea berii şi îi dă culoarea aurie specifică.
Substanţe din sticlă în unele supe
Supele sau cremele sub formă de prafur