Aristotel Căncescu, președintele Consiliului Județean Brașov, mai este cercetat de DNA pentru că a mascat vânzarea a 24 de licenţe radio în spatele unui SRL şi nu a plătit taxele la stat. ANAF a transmis DNA că prejudiciul cauzat statului de către firmele lui Căncescu este de 6 milioane lei, plus majorări şi penalităţi.
1 /.
Consiliul Județean Brașov a „investit” ilegal mai bine de două milioane de euro într-un club privat (Societatea de Patinaj 1898), care a dat faliment între timp. Urmare a acestui prejudiciu, Aristotel Căncescu, preşedintele CJ Braşov,
este cercetat de Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru abuz în serviciu şi delapidare.
Procurorii DNA vor să afle care au fost motivele pentru care CJ Brașov a aprobat finanţarea ilegală a investiţiilor într-o clădire aflată în proprietatea unei asociaţii private.
Județul Brașov a devenit membru al clubului sportiv privat „Societatea de patinaj”, la sfârșitul anului 2005. Între 2006 și 2010, Consiliul Județean Brașov a aprobat investiții de circa 3 milioane de euro (11,5 milioane de lei) în club, atât pentru funcționarea acestuia, cât și pentru lucrări de proiectare, renovare amenajare și dotare a bazei.
Cinci ani de ignoranță
Pentru a beneficia de fonduri publice precum cele cheltuite de Căncescu pentru clubul Olimpia (cum este cunoscută baza Societății de patinaj), acesta trebuia să fie declarat de interes public. Aceasta se poate face numai prin Hotărâre de Guvern.
Timp de 5 ani, nimeni din CJ Brașov nu a cerut Societăţii de Patinaj să prezinte Hotărârea de Guvern prin care a fost declarată de utilitate publică. Mai mult, nimeni de la Departamentul Juridic şi Contencios sau secretarul județului nu a dat o simplă căutare online pe programele de legislație să vadă ca să vadă măcar dacă există o astfel de hotărâre.