Tenismenul Florin Mergea (27 de ani) spune că a rămas cu un gust amar din cauza modului în care Horia Tecău, fostul său coechipier de dublu, a ales să pună capăt colaborării lor în 2008. Cei doi câştigaseră proba de dublu a turneului de la Wimbledon destinat juniorilor (2002), fuseseră finalişti la Australian Open (2002) şi ajunseseră campioni europeni U14 (1999). Tenismenul Florin Mergea (27 de ani) spune că a rămas cu un gust amar din cauza modului în care Horia Tecău, fostul său coechipier de dublu, a ales să pună capăt colaborării lor în 2008. Cei doi câştigaseră proba de dublu a turneului de la Wimbledon destinat juniorilor (2002), fuseseră finalişti la Australian Open (2002) şi ajunseseră campioni europeni U14 (1999).
Libertatea: Te-ai gândit vreodată că la 27 de ani o să ajungi veteranul echipei?
Florin Mergea: Nu, niciodată. Însă, am destulă experienţă în Cupa Davis şi sper să pot să îi ajut pe colegi. Sunt tineri, sunt noua generaţie a tenisului românesc şi trebuie să fie promovaţi mai mult, pentru că au potenţial şi sunt foarte motivaţi să realizeze lucruri mari.
Din ce cauză nu ai reuşit să ai la seniori aceleaşi rezultate de la juniori?
Una dintre cauze e că m-am născut în România. La juniori am fost ajutat de Federaţia Internaţională de Tenis şi de părinţi, dar, ca să ai rezultate la profesionişti, trebuie să ai parte şi de ajutorul propriei federaţii. Românii nu văd ascensiunea în tenis ca pe un proces de lungă durată.
Dar cum o percep?
La noi se vrea ca de la 17 ani să sări direct la seniori şi să faci legea. Sunt mulţi jucători străini pe care îi învingeam uşor la juniori, dar care aveau deja un staff complet după ei la turnee. Pentru ei trecerea a fost mult mai uşoară. Când am câştigat Wimbledon-ul, eu jucasem 2-3 meciuri la profesionişti şi nu ştiam exact care e regulamentul, iar Berdych şi Roddick deja er