O fermă vândută a stins un credit. Somații de plată și bilete la ordin neîncasate de peste două milioane de euro. Brandul și 98,97% din acțiuni puse garanții pentru un credit BCR. Toate imobilele și utilajele gajate la bănci sau cu leasingul nefinalizat.
După decesul proprietarului George Naghi, lipsa cash-ului a făcut ravagii în curtea celui de-al doilea producător național de mezeluri din România, potrivit datelor financiare la nouă luni din 2011. La conducerea Aldis au rămas acum Alina Naghi, pe numele din buletin Constanța Naghi, împreună cu fiica și ginerele, care au participat la coordonarea activităţii societăţii şi înainte de dispariţia lui George Naghi.
Criza a început în 2008. Anul următor a fost un declin abrupt pentru toată piața, dar cifrele pe 2010 arată că George Naghi reușise să revigoreze afacerile Aldis prin lansarea unor branduri low cost.
După moartea lui Naghi, în august 2011, problemele s-au înmulţit pentru familie. Salariile angajaților au început să întârzie, la fel şi plățile către bugetul de stat, iar Ministerul Finanțelor a declanşat executări silite. Somațiile de plată ajung în instanță, cu scadențe diferite, din 2012. Potrivit site-ului Ministerului Justiției, cel puțin în trei procese, cu SC Carfrance Trading SRL, Chevron România SRL și Biarob Grup Clean SRL, Aldis SRL este reclamat în calitate de debitor.
Credit, leasing, factoring - activele Aldis
Presa online a relatat, de asemenea, existența a 165 de bilete la ordin emise de Aldis și neonorate la plată. Ferma 4 Aldis a fost scoasă la vânzare la sfârșitul anului trecut și vândută acționarului majoritar de la Avicola Călărași, Daher Rabih Hanna. Valoarea tranzacției nu este cunoscută, dar potrivit Arhivei Garanțiilor Real Mobiliare a Ministerului Justiției, imobilul cu toate extinderile și construcțiile aferente era ipotecat la UniCredit Țiriac