Au fost jucători mari. Acum, la „bătrâneţe“, fac reclamă fotbalului la cele mai exotice locuri de pe glob. Click pentru a-l vedea pe Mateja Kezman la lucru în campionatul din Hong Kong, pe Grafite şi pe Luca Toni în Emirate sau pe Wilhelmsson în Arabia Saudită.
Fotbalul ne aminteşte, din când în când, cât de repede trece timpul şi cum îmbătrânim. Luaţi-l pe Rivaldo, spre exemplu. Parcă a fost ieri când l-am „descoperit" la Deportivo La Coruna, când ne-a fascinat în perioada Barcelona, când am crezut că nu o să mai vedem un fotbalist mai bun decât el (exact cum spunem acum despre Messi sau Cristiano Ronaldo), când l-am văzut sărutând trofeul Cupei Mondiale alături de un alt uriaş al fotbalului, „grăsuţul" Ronaldo.
Anii însă au trecut, iar Rivaldo a ieşit din prim-plan. Cruzeiro, Olympiakos, AEK Atena. Apoi, iarăşi ne-am adus aminte de el, când s-a dus în Uzbekistan, la Bunyadkor, pentru un contract de doi ani, de zece milioane de euro. A fost momentul în care s-a rupt filmul. L-am uitat de tot până când l-am redescoperit acum câteva zile. Rivaldo nu s-a lăsat încă! La 39 de ani joacă în continuare! Unde? Tocmai la Kabuscorp, în Angola. Şi nu e un caz izolat.
„Adevărul" vă arată unde au ajuns staruri din anii trecuţi ai sportului-rege. Aproape toţi au ales ţări exotice pe harta fotbalului. Nu mai au prospeţimea fizică de altădată, însă numele lor le asigură un venit la care mulţi dintre mai tinerii lor colegi nici n-ar visa. În plus, atrag public ca un magnet.
China, noul „ElDorado"
Dacă până acum doar ţările din zona Golfului Persic căutau să-şi promoveze întrecerile interne prin aducerea unor nume sonore, acum şi chinezii au adoptat această metodă. Aşa s-a făcut că Nicolas Anelka (33 de ani) şi Fabio Rochemback (30 de ani) au ajuns în ţara Marelui Zid. Francezul a refuzat chiar o propunere de a rămâne în Europa, de la PSG,