Un pui de dimensiuni medii cantareste aproximativ 1.5 kg si va hrani o familie de doi adulti si doi copii sau poate satisface in mod generos doua persoane, cu carnea ramasa pentru un sandwich a doua zi. deliciousmagazine.co.uk
Ca si in cazul celei mai bine gatite carni, formula de prajire este de 20 de minute pe 450g, plus o suplimentare de 20 de minute, asa ca va va lua intre 1 ora si 20 de minute, 1 ora si jumatate pentru a gati perfect carnea de pui.
Exista foarte multe metode de preparea a unei carni de pui bine rumenite care nu iau foarte mult timp.
La un pui grill se leaga picioarele si aripile si se baga la cuptor cu pieptul in jos pentru prima ora, pentru ca toata zeama sa patrunda bine carnea, apoi pentru restul de 30 de minute il intoarceti cu fata in sus pentru a permite pielitei sa prinda o culoare brun aramie.
Asigurati-va ca puiul este facut intepand una din coapse cu un bat, sau verificati zeama care curge din pui atunci cand il puneti in farfurie.
In ambele cazuri trebuie sa va asigurati ca nu exista nicio urma de roseata.
Sursa: delicious MAGAZINE