Defectarea lui Sorin Frunzăverde a făcut pe mulţi comentatori, unii de mai multe ori premiaţi de întrecerile mincinoase ale lui Sorin Ovidiu Vântu, să aprindă deja o lumînare pe mormîntul PDL. Sursa: Octavian Cocoloş
La o primă vedere, adaugată confruntări sălbatice dintre taberele din partid, saltul prin vicepreşedintelui peste pîrleazul politic pentru a deveni din omul numărul doi al principalului partid politic al ţării, omul numărul cinci într-un partid de club închis, ar putea fi considerată începutul sfîrşitului.
Un argument serios în sprijinul acestei teze ar fi realitatea că Sorin Frunzăverde nu va veni singur în PNL, ci însoţit de primari, consilieri şi parlamentari PDL.
Cîndva, regii se înmormîntau împreună cu nevestele, amantele, boii şi caii din dotare.
Mai nou, baronii politici dezertează împreună cu persoane despre care ONG-iştii ar spune că sînt înzestrate cu simţ civic.
Cine ştie cît de cît istorie politică postdecembristă rămîne surprins de noutatea situaţiei din PDL:
Astfel de seisme se petrec, de regulă, într-un partid după pierderea Puterii.
Prin calvarul certurilor, scandalurilor şi divorţurilor spectaculoase au trecut PDSR după pierderea scrutinului din 1996, dar şi PD şi PNL, după alegerile din 2000.
Viaţa a dovedit de fiecare dată că, excepţie făcînd PNŢCD, brandul politic a fost mai puternic decît oamenii.
Cine a plecat n-a reuşit să ia cu el nici brandul şi nici voturile.
PSDR, PD şi PNL, ajunse în Opoziţie, şi-au revenit în scurt timp şi au cîştigat scrutinul următor.
La o cercetare mai atentă se descoperă că tocmai seismele de după înfrîngere au favorizat revenirea partidului.
Scăpat de oportunişti, de escroci şi de otrepe, partidul a fost preluat de politicieni noi, care au reuşit să-l relanseze.
În cazu