Orice şef are tendinţa să se înconjoare de oameni pe care îi cunoaşte şi în care are încredere. Emil Boc nu a făcut excepţie de la această regulă atunci când a lăsat Clujul pentru Bucureşti şi şi-a luat după el la Guvern mai mulţiacoliţi. Orice şef are tendinţa să se înconjoare de oameni pe care îi cunoaşte şi în care are încredere. Emil Boc nu a făcut excepţie de la această regulă atunci când a lăsat Clujul pentru Bucureşti şi şi-a luat după el la Guvern mai mulţiacoliţi.
După ce ani la rând i-au fost oameni de încredere, unii dintre protejaţii fostului premier nu s-au mai întors la Cluj când acesta şi-a dat demisia din Guvern. Ei “au poftit” la funcţii mai bune şi gurile rele spun că ajutorul lui Boc a contat atunci când chiar le-au obţinut.
A lucrat pentru Emil Boc încă din 2001, iar din 2004 a devenit director general al Direcţiei Patrimoniului municipiului şi evidenţa populaţiei din Primăria Cluj- Napoca. În perioada lui Boc la Palatul Victoria, Ştefania Ferencz (35 de ani) a fost adusă de la Cluj şi numită şefă de cabinet al premierului şi consilier de stat. Săptămâna aceasta, tânăra a fost validată de Parlament în conducerea Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM).
Conform Ziarului Financiar (ZF), membrii acestui for important pe piaţa de capital au fost aleşi în urma recomandărilor politice. Conform unor astfel de propuneri ar fi ajuns şi Ştefania Ferencz, de profesie avocat şi fără nici un fel de experienţă pe bursă, membru de conducere CNVM, susţin jurnaliştii de la ZF. O astfel de funcţie e plătită cu sume ce depăşesc 10.000 de euro pe lună. Legea spune că doar persoanele cu experienţă în piaţa de capital pot fi numite în asemenea posturi.
Raluca Elena Irofti a fost inspector la serviciul Protocol al Primăriei Cluj şi a fost cooptată de Boc în echipa sa de consilieri de la Palatul Victoria. După plecarea lui Boc de la Guvern, Ir