Între hobby și business. Așa poate fi descrisă activitatea fraților Boeru - Bogdan (29 ani) și Dragoș (27 ani) – care, în urmă cu aproape doi ani, au pus în practică o pasiune mai veche: au început să organizeze sărituri cu parașuta atât pentru avansați, cât și pentru amatori. Bineînțeles, contra-cost. Un altfel de business, ”curajos” s-ar zice, mai ales dacă ne uităm la cifre: în total sunt 300 de licențe de parașutiști în România, iar de o piață privată în această direcție nici nu poate fi vorba - există doar câteva firme care se ocupă cu această activitate. Bogdan Boeru face o scurtă descriere a acestui ”hobby/business” într-un dialog cu Capital.
Capital: De unde a venit ideea unui astfel de business?
Bogdan Boeru: Chiar din practicarea sportului. Însă, pasiunea am avut-o demult, de la tatăl nostru care a fost parașutist militar. TNT Brothers este numele asociației sportive prin care noi promovăm parașutismul, la Clinceni, lângă București, acolo unde se află aerodromul și unde ne-am făcut baza. La început am ezitat un pic pentru că în România nu există piață pentru așa ceva. În total sunt 300 de licențe de parașutiști și doar câteva firme care promovează acest tip de sport, la nivel local.
Capital: Când ați început să practicați?
Bogdan Boeru: În 2002, eu și fratele meu Dragoș am început să sărim cu parașuta în cadrul Aeroclubului României. Un an mai târziu am fost la o bursă în Franța, undeva lângă Toulouse, acolo unde am urmărit cum se desfășoară activitatea într-o zonă specială pentru saltul cu parașuta.
Ne-a plăcut așa de mult încât ne-am gândit ce bine ar fi dacă am avea și noi ceva al nostru. Au trecut zece ani și același avion pe care îl văzusem acolo a aterizat la noi, la Clinceni.
Capital: Ce a însemnat ca investiție?
Bogdan Boeru: Am investit într-un teren adiacent pistei de la Clinceni, în infrastructură, într