3Demult (dar nu foarte demult) vinurile de pe aceste dealuri erau unele dintre cele mai apreciate din Europa.
Vinurile româneşti produse la Domeniul Coroanei Segarcea se întorc acum, la recunoaşterea de odinioară a acestei regiuni: trei medalii obţinute la două dintre cele mai prestigioase concursuri internaţionale de vin din această primavară au fost adăugate la palmaresul (bogat) al producătorului – aur şi argint la Vinalies Internationales şi o medalie de argint la Concours Mondial du Sauvignon.
Vinalies Internationales, organizat la Paris, sub patronajul Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului, este considerat unul dintre primele cinci repere mondiale pentru concursurile de vin. În jur de 3.000 dintre cele mai bune vinuri din toată lumea au fost analizate de 100 de reputaţi oenologi.
În cealaltă competiţie – Concours Mondial du Sauvignon – organizată la Bordeaux, lupta se dă între vinuri produse din acelaşi soi – Sauvignon Blanc, implicit între vinuri destul de asemănătoare în cadrul aceleiaşi clase (baricate în butoi de stejar, nebaricate, cupaje între Sauvignon Blanc şi alte soiuri). Diferenţele subtile, profesionalismul şi originalitatea sunt cele care fac deosebirea finală între un vin obişnuit şi un “campion”. Argintul cucerit de românescul Sauvignon Blanc Prestige 2011 la acest concurs este, de altfel, prima medalie obţinută vreodată de un vin din România. Premiul vine ca o confirmare a calităţilor pe care acest soi le dezvoltă în regiunea Segarcea, ediţiile din 2009 şi 2010 fiind, de asemenea, premiate la nu mai puţin de cinci dintre cele mai importante concursuri internaţionale de vin.
Dat fiind că Sauvignon Blanc este unul dintre cele mai răspândite soiuri de struguri de vin din lume, se poate spune că la Concours Mondial du Sauvignon se câştigă sau se pierde confruntarea dintre două şcoli – vinurile clasice di