Romania stinge lumina sambata seara in cadrul evenimentului Ora Pamantului ce presupune oprirea curentului timp de o ora in dorinta de a ajuta planeta.
Ziare.com a stat de vorba despre acest subiect cu Zoli Toth, memebru al trupei Sistem si ambasador Earth Hour in Romania, ambasador "Let's Do It, Romania!" si ambasador al voluntariatului in Romania.
Zoli Toth se numara printre cei mai cunoscuti iubitori ai mediului si s-a implicat in foarte multe proiecte. Sustine cu tarie importanta ecologismului si incearca sa ii educe pe cei din jur in acest sens.
Am discutat cu el despre cum am putea sa educam copiii in acest sens, dar si despre care sunt cele mai mari surse de poluare din tara noastra.
Stiu romanii despre Ora Pamantului?
Evenimentul a ajuns in 2012 la a patra editie in Romania si sunt convins ca macar tinerii cu studii medii si superioare stiu de acest eveniment. Ora Pamantului (Earth Hour) a devenit din ce in ce mai cunoscuta pe masura ce a crescut si implicarea oraselor si a autoritatilor locale, dar si a publicului.
Ce ati schimba in acest sens daca ati putea?
Ora Pamantului vrea sa atraga atentia tuturor, persoane fizice, juridice, institutii de stat sau private, asupra risipei energiei electrice. Mesajul este foarte simplu, usor de pus in aplicare si WWF organizeaza foarte bine evenimentul. Deci, nu as schimba nimic.
Zoli de la Sistem se apuca de muzica populara?
Ce actiuni aveti in aceasta perioada in tara?
In aceasta editie a fost aleasa si capitala Earth Hour. In urma unei analize a oraselor inscrise in competitia organizata de WWF Romania si a celor 16,7 tone de PET-uri adunate de locuitori, a fost desemnat castigator orasul Bistrita. Aici va fi organizat evenimentul oficial Earth Hour 2012. Pe langa asta, ambasadorii si-au asumat diferite