Există pericole ascunse în multe fructe şi legume pe care le consumăm zi de zi. Unele dintre ele conţin toxine care pot provoca paralizii grave sau chiar decesul consumatorului, scrie realitatea.net, citând ziare.com.
Iată câteva dintre acestea, prezentate de Environmental Graffiti:
Fasolea tip Lima
Acest soi de fasole trebuie să fie foarte bine fiert înainte de a fi consumat, deoarece boabele conţin o substanţă numită limarin. Asiguraţi-va că au fost fierte cel puţin 10 minute şi niciodată nu le folosiţi în stare crudă la salate. Fierte sunt foarte sănătoase, dar în stare crudă pot provoca delir, halucinaţii şi o stare de violenţă extremă celui care le-a consumat.
Cassava sau Yucca
După conţinutul de amidon, cassava sau yucca este al treilea cel mai consumat aliment din lume. Acesta conţine cianuri iar dacă nu este procesat poate fi letal. Există două tipuri de cassava, dulce şi amar, cea din urmă conţinând mai multe cianuri. O jumătate de kilogram de cassava amar poate ucide o vacă, şi nu puţine au fost cazurile în care oamenii au murit din cauza acestui aliment.
Nucşoară
Conţine myristicine, substanţe psihoactive. Consumul în cantităţi mari poate provoca halucinaţii, vărsături, transpiraţii abundente şi dureri de cap. Nu va faceţi griji, ceea ce se consumă în bucătărie nu va poate da dureri de cap însă în ultima vreme mulţi adolsecenti au început să sară calul.
Fasole
Fasolea conţine phytohaemagglutinin, o toxină care de mult ori s-a dovedit fatală. Fasolea trebuie să sufere un proces cât mai lent de gătire, la foc mic deoarece gătitul la temperaturi mari aduce un grad de toxicitate de 5 ori mai mare. Niciodată nu adăugaţi fasolea că ingredient în alte mâncăruri fără o fierbere prealabilă.
Boabele de cacao
Deşi nu este periculos pentru oameni, ingredientul numit teobromină conţinut în ciocolată es