* cu complicitatea Primăriei, CET va fi lăsat să moară, urmând să fie înlocuit de o centrală privată, care va prelua serviciul de producere a agentului termic pentru oraş, fără licitaţie
* CET nu va fi chiar desfiinţat, ci va fi lăsat să se ocupe fix de partea nerentabilă a afacerii: pierderile din reţea şi datoriile neachitate * afacerea ascunde comisioane grase şi bani pentru campania electorală
O afacere cusută cu aţă albă şi stropită cu apă caldă se pune la cale în culisele Primăriei, cu binecuvântarea primarului Aurel Simionescu, ajutat de o parte dintre consilierii locali. Activitatea CET SA se va "fâsâi" în următoarele luni atât de tare încât se va decide închiderea sa şi preluarea serviciului de producere a energiei termice de către o firmă privată. Cu totul întâmplător, firma privată va fi singura soluţie salvatoare, în contextul în care va avea şi singura centrală termică de mare capacitate care va putea produce energie termică suficientă pentru încălzirea oraşului - sau a celor 10.000 de apartamente branşate la sistemul centralizat.
Tot întâmplător, firma în cauză se va apuca în curând de construit centrala termică pe fosta platformă chimică de la kilometrul 10, înainte de a se şti că SC CET SA se va închide. Astfel, centrala privată va furniza agentul termic, pe care îl va factura direct Primăriei la preţul de producţie, urmând ca distribuţia energiei termice, lupta cu datornicii şi restanţele neachitate să rămână în sarcina actualului CET.
Acesta este, de fapt, scenariul care se ascunde în spatele programului oficial de restructurare anunţat deja la CET, scenariu pe care "Obiectiv" l-a aflat cu totul întâmplător dintr-o mapă uitată de un consilier la ultima şedinţă CLM.
Restructurarea CET e doar începutul
Programul de restructurare a CET, făcut public de Primărie, prevede că, în prima fază, din totalul de 404 sa