Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, că formaţia Universitatea Craiova nu a dat niciodată în judecată Federaţia Română de Fotbal, ci doar pe Victor Piţurcă, informează editie.ro.
Motivaţia FRF pentru excluderea Ştiinţei (din data de 20 iulie 2011) a avut la bază faptul că echipa de fotbal ar fi dat în judecată FRF.
„După ce am câştigat în tur, am învins Federaţia şi în retur. S-a dovedit reaua-credinţă a lor, nu mai există culpa Craiovei, invocată de FRF. Nici recurs nu pot face, deşi ar avea această posibilitate, pentru că Federaţia a ieşit din proces. Au prezentat falsuri, înscrisuri făcute cu pixul, cum că aş fi trecut şi sediul Federaţiei pe reclamaţia din instanţă. Trei judecători au decis acelaşi lucru, aşa că nu mai au ce spune! De altfel, omul care a dactilografiat stenogramele care au apărut la DNA a fost dat afară. Aseară (n.r. - joi), am trimis prin fax dosarul de licenţiere pentru Liga I. Avem tot dreptul să facem asta, dosarul este complet, doar noi, Bistriţa şi Ceahlăul putem evolua în Liga I, restul cluburilor nu sunt afiliate din punct de vedere legal.
De ce Liga I? Clasamentul ediţiei trecute nu există, nu a fost validat decât de membrii care nu fac parte legal din Ligă şi Federaţie", a declarat Adrian Mititelu, patron Universitatea Craiova, la Radio GSP.
Răspunsul FRF
„Este o dezinformare în sensul că nu există nici o decizie definitivă, este doar o încheiere de şedinţă la un dosar de conexare. Aştept să văd închierea, sa văd dacă FRF este sau nu scoasă din cauză, în orice caz nu este o decizie definitivă. Mai sunt multe căi de atac", afirmă Adrian Stângaciu, juristul FRF, pentru ProSport.
Componenţa Comitetului Executiv al FRF care a votat dezafilierea Craiovei
1. Mircea Sandu - preşedinte FRF
2. Dumitru Dragomir - prim-vicepreşedinte FRF
3. Octavian Goga - vicepreşedinte FRF
4. Marius St