Un set de fotografii realizate în 1876, în care apar oamenii străzii din acea perioadă, a fost republicat recent şi subliniază atât diferenţa dintre Londra de atunci şi Londra de azi, dar şi cum erau făcute fotografiile atunci, scrie Daily Mail.
Realizate de John Thompson şi publicate în revista lunară “Street Life in London”, fotografiile se aflăîn prezent la Institutul Bishopsgate. Thomspon, născut în Edinburgh, şi-a petrecut viaţa surprinzând imagini cu activitatea oamenilor şi peisaje în întreaga lume, încercând să sublinieze cât de grea era viaţa în sărăcie. Peste 700 dintre fotografiile sale sunt păstrate la Biblioteca Wellcome din Londra.
Femeia din imagine era văduva unui croitor şi stătea pe o scară, în braţe cu un copil de care avea grijă până când mama lui se întorcea, în schimbul unei câni de ceai şi o felie de pâine.
Un grup de călători care aşteptau pe un teren liber din Battersea, despre care s-a scris că nu erau interesaţi de şcoală, considerând că nu le-ar fi de folos.
Un magazin de haine second-hand din St Giles.
Clovnul Caney, cândva cunoscut pentru spectacolele de pantomimă, a fost nevoit să renunţe din cauza unei probleme la picior.
„Doctor ambulant” – În acea perioadă, medicamentele erau vândute pe străzi, în cantităţi mult mai mici.
Vânzător de bijuterii în Fancy Ware.
Vânzător de crustacee – Bărbatul şi soţia sa îşi petrec ziua vânzând crustacee la colţ de stradă.
Un coşar, surprins cu o figură tristă, sobră, cauzată de lipsa banilor, dar şi de volumul mare de muncă.
Supravieţuitori ai inundaţiilor din Lambeth.
Un bărbat care purta o pancartă. Potrivit sursei citate, astfel de oameni erau trataţi urât de către poliţişti, aruncându-i de pe stradă.
„Casa condamnaţilor” – Locul unde petreceau timpul deţin