Suntem tentaţi să credem că zahărul se află doar în dulciuri. Greşit - este concluzia cercetătorilor americani, care susţin că, zilnic, mâncăm 46 de linguriţe de zahăr.
Specialiştii în domeniul nutriţiei afirmă că acest ingredient este folosit într-o multitudine de produse: de la muştar şi conserve, până la mezeluri, deoarece îmbunătăţeşte gustul produselor şi reduce aciditatea alimentelor.
Zahărul, responsabil de apariţia bolilor de inimă
Dr. Robert Lustig, un medic endocrinolog de la Universitatea din California, avertizează asupra riscurilor la care ne expunem din cauza zahărului. Specialistul atrage atenţia că acest ingredient ne pune viaţa în pericol, în condiţiile în care este responsabil de apariţia bolilor cardiovasculare.
În plus, studiile de specialitate au arătat că zahărul este responsabil de apariţia unor boli grave. Acelaşi lucru spune şi dr. Sanjay Gupta care precizează că ingredientul este toxic pentru organism şi predispune la apariţia bolilor de inimă.
Potrivit datelor citate de CBS News, americanii consumă anual 59 de kilograme de zahăr, acesta provenind inclusiv din alimentele procesate care conţin acest ingredient.
Fructoza la fel de periculoasă ca şi zahărul
Specialiştii din domeniul nutriţiei spun că nu doar zahărul este responsabil de deteriorarea stării de sănătate, ci şi fructoza din sirop de porumb, ingredient care câştigă tot mai mult teren în rândurile americanilor în detrimentul zahărului. "Problema este că atât zahărul, cât şi fructoza din sirop de porumb sunt în esenţă acelaşi lucru. Amândouă au un efect negativ asupra organismul. Sunt la fel de toxice pentru corp", a precizat dr. Lustig
Datorită naturii meseriei sale, dr. Robert Lustig spune că obezitatea infantilă este în strânsă legătură cu excesul de zahăr pe care copiii îl consumă în zilele noastre. "Zilnic întâlnesc copii care su