Pop corn şi antioxidanţi. Iată în esenţă ce a susţinut Joe Vinson de la Universitatea Scranton (Pennsylvania) la ultima întâlnire a Societăţii Americane de Chimie de la San Diego. Floricelele din boabe de porumb conţin mai mulţi antioxidanţi, în special polifenoli, decât unele fructe şi legume. Specialistul american susţine că polifenolii sunt mult mai concentraţi în pop corn, deoarece acesta conţine doar 4% apă, comparativ cu fructele şi legumele în care antioxidanţii plutesc în 90% apă. Pentru doctorul Vinson, floricele sunt snack-ul perfect, dacă acestea sunt pregătite într-o tigaie cu puţin ulei şi nu la microunde. Fără unt, sare sau caramel.
Invitaţie în Zona Gri
2 aprilie – Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului în Zona Gri amenajată în Parcul Unirii între orele 11 şi 18. Zona Gri este o zonă “de frontieră în Capitală, în care bucureştenii pot să susţină cauza persoanelor cu autism care nu pot milita singure, făcându-şi un paşaport de cetăţean gri şi semnând petiţia pentru drepturile persoanelor cu dizabilităţi, disponibilă AICI
Acţiunea face parte dintr-un proiect care are ca scop creşterea şanselor de integrare socială şi, ulterior, de acces pe piaţa muncii, a copiilor şi tinerilor afectaţi de autism, prin diagnosticare precoce şi beneficierea de servicii şi programe de recuperare şi asistenţă specializată.
Pop corn şi antioxidanţi. Iată în esenţă ce a susţinut Joe Vinson de la Universitatea Scranton (Pennsylvania) la ultima întâlnire a Societăţii Americane de Chimie de la San Diego. Floricelele din boabe de porumb conţin mai mulţi antioxidanţi, în special polifenoli, decât unele fructe şi legume. Specialistul american susţine că polifenolii sunt mult mai concentraţi în pop corn, deoarece acesta conţine doar 4% apă, comparativ cu fructele şi legumele în care antioxidanţii plutesc în 90% apă. Pen