Artistul a debutat în teatru la umbra unor nume legendare ca Birlic, Giugaru, Calboreanu şi Vraca. După o carieră de şapte decenii, în urma sa rămân sute de roluri memorabile dar şi Teatrul Excelsior pentru cei mai mici telespectatori ai săi. Trupul neînsufleţit va fi depus în holul Teatrului Excelsior luni, de la ora 13.30 până la ora 18.00, iar înmormântarea va avea loc marți la cimitirul Bellu din Capitală, pe Aleea Artiştilor.
Alături de Radu Beligan, Ion Lucian a fost un simbol al generaţiei de aur de actori. A crescut la umbra legendarilor: Birlic, Giugaru, Calboreanu şi Vraca, alături de care a şi jucat în piese ca “Mofturi 1900”, “D'ale Carnavalului”, sau “Doi Vecini”. Tonic şi plin de energie, la 87 de ani Ion Lucian, alături de soţia sa Paula Sorescu Lucian a continuat munca la Teatrul Excelsior.
Testamentul unui mare artist
Anul trecut, pe 4 mai a fost inaugurat noul sediu al Teatrului Excelsior din Bucureşti iar una dintre săli poartă chiar numele marelui actor. Actorul Ion Lucian a murit în această seară. Cu doar câteva zile în urmă, pe 25 martie, soţia sa a citit cu lacrimi în ochi un mesaj al soţului său transmis publicului cu prilejul Zilei Mondiale a Teatrului, "Teatrul a pierdut definitiv complicitatea cu marele public. De mii de ani de când există, a rezistat tocmai pentru că a fost complice cu publicul. A avut ascendenţă faţă de celelalte arte, pentru că ea comunică direct cu publicul. Pe scenă, el găsea răspunsurile, întrebările, îndoielile. Teatrul era pentru spectatorul dinainte de '89 un enorm suport moral, locul unde se refugia, unde îşi găsea motivele de speranţă, de viaţă, de încredere.
Există un loc unde această complicitate a rămas nealterată. Acest fenomen s-a petrecut în lumea teatrului pentru copii, deşi ne aflăm în epoca internetului. "Când s-a dărâmat clădirea veche a Teatrului Excelsior,