Roman Copper Corp, compania care a câştigat, săptămâna trecută, licitaţia pentru exploatarea resurselor de la Cupru Min Abrud SA, susţine că va investi masiv în regiune pentru rezolvarea problemelor de mediu, promiţând şi crearea de locuri de muncă şi dezvoltarea infrastructurii.
Canadienii care, săptămâna trecută, au câştigat licitaţia pentru exploatarea resurselor de la CupruMin, unde stă ascuns peste 60% din cuprul României - unul dintre cele mai zăcăminte de cupru din Europa, promit că vor face investiţiile necesare pentru a respecta standardele internaţionale.
„Suntem încântaţi de achiziţia CupruMin printr-un proces de licitaţie transparent şi deschis. Suntem entuziasmaţi să participăm la unul dintre cele mai prestigioase proiecte miniere din România şi vom aduce expertiză de top şi resurse pentru a atinge întregul potenţial al CupruMin“, a declarat Mike Curtis, partener în cadrul companiei BayFront Capital, care controlează Roman Copper Corp.
Toate acestea după ce, săptămâna trecută, Lucian Bode, ministreul Economiei, a declarat că firma canadiană Roman Copper Corp, care a câştigat săptămâna aceasta licitaţia pentru privatizarea CupruMin, este obligată prin contract să acopere cheltuielile de mediu, care, în acest caz, se ridică la aproximativ 17 milioane de euro. La CupruMin se găsesc 60% din resursele de cupru ale României.
„Obligaţiile de mediu îi revin cumpărătorului. Acestea se ridică la aproximativ 17 milioane de euro, în condiţiile în care aceste lucrări vor fi executate în viitorul imediat. Dacă ajungeam să închidem societatea şi să reluăm întreaga procedură, obligaţiile de mediu se ridicau la 92 de milioane de euro“, a spus Bode într-un interviu acordat ziarului „Bursa“.
Bode l-a contrazis astfel pe Florin Vlădan, şeful şeful Oficiului Participţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) care a spus că, prin