Rănile vaginale sunt la fel de comune în cazul sexului consensual ca în cazul violului, arată un studiu al cercetătorilor danezi, citat de Daily Mail.
Până acum, poliţiştii din întreaga lume foloseau gravitatea leziunilor vaginale drept indicator al violurilor. Au fost chiar cazuri în care bărbaţii britanici au fost condamnaţi pentru viol pe baza leziunilor vaginale ale „victimelor”, iar în Marea Britanie infracţiunea de viol se poate pedepsi cu închisoarea pe viaţă, notează sursa.
Cu toate acestea, cercetătorii de la Universitatea de Sud din Danemarca au comparat rănile victimelor violurilor cu cele ale unor studente daneze, iar concluziile au fost „foarte interesante”, după cum spune dr. Birgitte Schmidt Astrup. „Studentele prezentau acelaşi număr de răni vaginale ca şi victimele violurilor, aşa că rănile pot fi folosite doar ca un indicator al faptului că femeia respectivă a făcut sex, nu şi că a fost violată”, spune Astrup.
Studiul a analizat 110 studente între 20 şi 25 de ani şi 39 de victime ale violului, la maximum 28 de ore după ce s-a produs actul sexual. 36% dintre femeile violate şi 34% dintre cele care au făcut sex voluntar prezentau răni vaginale.
Cercetătorii au mai descoperit că prezenţa rănilor vaginale nu este influenţată de tipul de sex sau de folosirea prezervativului sau a jucăriilor sexuale.
Dr. Astrup spune că rezultatele studiului au deja efect asupra poliţiştilor danezi. „Înainte, autorităţile luau mai în serios un presupus viol în cazul în care existau răni vaginale şi nu investigau amănunţit un caz în care presupusa victimă nu prezenta răni vaginale”, a spus femeia.
Rănile vaginale sunt la fel de comune în cazul sexului consensual ca în cazul violului, arată un studiu al cercetătorilor danezi, citat de Daily Mail.
Până acum, poliţiştii din întreaga lume foloseau gravitatea leziunilor vagi