Aseară, timp de o oră, locuitorii planetei, inclusiv românii, au stins luminile, în cadrul acţiunii Ora Pământului, dedicate conştientizării problemelor legate de mediul înconjurător. Sursa: ReutersSursa: ReutersSursa: Reuters
1 /.
În toată ţara, oamenii au fost îndemnaţi să renunţe la electricitate între orele 20:30-21:30.
Palatele Parlamentului şi Victoria, Opera, Ateneul şi instituţii din 41 de oraşe au stins luminile de Ora Pământului.
În anul 2007, autorităţile şi locuitorii oraşului Sydney au luat poziţie faţă de ameninţarea pe care o reprezintă pentru planeta noastră încălzirea globală. Pe 31 martie 2007, la ora 20.00, clădiri emblematice din Sydney şi-au stins luminile. De asemenea, circa 2.100 de companii şi circa 2,2 milioane de persoane au luat parte la iniţiativa prin stingerea luminilor locaţiilor şi/sau prin deconectarea tuturor aparatelor aflate în stand-by.
Evenimentul s-a numit Earth Hour şi a constituit un mesaj puternic privind nevoia de acţiune conjugată a oamenilor în ceea ce priveşte reducerea consumului de energie, avându-se în vedere ca 35% din energia electrică este produsă de termocentrale - unii dintre cei mai mari poluatori.
Earth Hour 2007 a devenit un punct de cotitură, un exemplu pentru toată lumea şi a atras atenţia întregii planete. Chiar şi rezultatele obţinute în ceea ce priveşte reducerea consumului de energie electrică au fost mai mult decât îmbucurătoare. S-a generat o scădere cu 10,2 % faţă de 5% cât îşi propuseseră organizatorii (probabil pentru ziua respectivă, dar perioada de raportare nu a fost specificată), echivalent cu scoaterea de pe şosele a peste 48.000 de autovehicule.
Succesul evenimentului a făcut ca, în 2008, Earth Hour să devină o mişcare globală.
ATENA
ST. PETERSBURG
KIEV
NEW YORK
SINGAPO