Este bine ştiut faptul că în fiecare aliment se pot găsi substanţe nocive pentru organism, aşa numitele E-uri. Însă ce nu ştie multă lume este faptul că mâncând o banală îngheţată de vanilie vom înghiţi şi secreţii anale şi urină de la castori, sau într-o ciocolată vom găsi păr de şobilan.
Business Insider a publicat un articol în care a analizat ingredientele secrete folosite atunci când companiile alimentare promovează aromele naturale, caloriile reduse şi conţinutul mare de vitamine. Este foarte posibil ca aceste companii să folosească vezici de la peşte, nisip, sau chiar păr uman.
Vă prezentăm 11 ingrediente dezgustătoare pe care le-aţi putea consuma zilnic, fără să ştiţi.
Colorantul roşu: Cunoscutul carmin, este o substanţă extrasă din gandacii cu acelaşi nume. O dată cu iaurtul, gemul, prăjiturile, produsele tomate si produsele Strabucks pe care le adorăm, este posibil să fi consumat şi cel puţin un kilogram de carmin. Asta înseamnă nu mai puţin de.... 70,000 de gândaci.
Îngheţata: Nu de puţine ori, aromele de vanilie şi căpşuni ale îngheţatelor sunt "îmbogăţite" de secreţii anale şi urină de la castori. Acest amestec se găseşte de multe ori şi în parfumuri. El este etichetat de denumirea "arome naturale", deci, niciodată nu vom şti ce mâncăm.
Berea: Iubitorii de bere ar trebui să ştie că pe lângă delicioasa băutură, ei înghit de multe ori şi.... vezici de peşte. Asta deoarece producătorii folosesc cleiul de peşte, extras din vezica de peşte, pentru a da berii un galben strălicitor.
Chili: Unul din ingredientele cheie ale produsului Wendy's chili este dioxidul de siliciu, un agent anticoacere. Acesta este de fapt nisip, sau pudră de sticlă.
Jeleul sau gelatina: Gelatina este adeseori făcută din colagen, care este fiert în ţesut conjunctiv de la animale. În prezent, gelatina este f