Dacă te-ar pune cineva să consumi secreţii anale de castor, gândaci storciţi sau rumeguş cu siguranţă ai refuza. Însă nu le refuzi dacă toate astea sunt doar părţi componente ale alimentelor ambalate frumos pe care le iei de pe rafturile hipermarketurilor.
Nu-ţi refuzi din când în când o ciocolată, mai bei o bere ocazional şi nu dai caşcavalul ras la o parte din farfurie. Ei bine, află că toate astea ascund ingrediente despre care se vorbeşte foarte puţin şi pe care jurnaliştii de la Businessinsider le-au descoperit în urma unei investigaţii amănunţite.
Culoarea intensă a cafelei, dată de gândacii striviţi
Conform analizelor a rezultat faptul că în cafelele celor de la Starbucks se găseşte o substanţă care provine din strivirea gândacilor. Compania susţine că este vorba despre un colorant natural, deci mai sănătos decât alţii care ar fi putut fi folosiţi.
Vara te răcoreşti cu o îngheţată ce conţine secreţiile anale ale unui castor
Marile companii folosesc castorul ca personaj în reclame atunci când vor să ne convingă că produsele lor ne pot face dinţii la fel de puternici ca ai micuţului animal. Nu acelaşi lucru îl fac şi atunci când folosesc o combinaţie între urină şi secreţiile anale ale aceluiaşi animal, numită “castroreum", pentru a realiza aromele de vanilie şi zmeură ale îngheţatelor. Aceeaşi substanţă este folosită şi pentru parfumuri, totul fiind perfect legal deoarece este o substanţă aprobată chiar şi de Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite.
Berea vine cu tot cu vezica de peşte
Tot pentru culoare este folosită vezica de peşte la producerea berii. Această teorie a fost confirmată în urmă cu ceva vreme şi de jurnaliştii de la BBC, care au arătat că majoritatea berilor din Marea Britanie conţin aşa ceva.
Sos înmulţit cu nisip
Dacă sosul nu este su