Candidaţii pentru alegerile locale din iunie încep să se cearnă, dar tensiunile din partide sunt la cote maxime. Explicaţia este următoarea: istoria arată că cine câştigă alegerile locale le câştigă şi pe cele legislative, deci va guverna România.
Ca întotdeauna, Bucureştiul dă tonul. Silviu Prigoană, patronul firmei de salubritate Rosal, acum deputat, este candidatul PDL pentru primăria generală a Municipiului Bucureşti, unde îl va înfrunta pe Sorin Oprescu, independentul susţinut de USL, despre care, recent, preşedintele Traian Băsescu a susţinut că este greu de învins. La sectorul 1 al Capitalei, deputatul democrat-liberal Toader Paleologu îl va înfrunta pe mai experimentatul Andrei Chiliman (PNL, care are deja două mandate şi candidează din partea USL). Sectorul 2 este în aer: va candida la propria-i succesiune Neculai Onţanu (UNPR), dar nici PDL, nici USL nu au găsit omul de sacrificiu care să-l înfrunte pe actualul edil.
O decizie de vineri a primarului sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a aruncat în aer toată strategia PDL Bucureşti, filială condusă de Elena Udrea. Popescu care plecase din PC în toamna trecută (plecase doar cu numele pentru că o eventuală demisie din partid l-ar fi costat postul, potrivit legii) şi fusese instalat, la finele lui 2011, ca şef de campanie al democrat-liberalilor şi uneperiştilor din Bucureşti. Urma să candideze din partea unei alianţe dintre PDL şi UNPR la sectorul 4. Vineri, el a anunţat că va candida din partea USL pentru acest sector. Decizia sa a dinamitat înţelegerea politică dintre PDL şi UNPR: PDL spera că această înţelegere îi va aduce în vistierie două sectoare - sectorul 2, prin Neculai Onţanu (şef al UNPR Bucureşti şi secretar general al partidului) şi sectorul 4 prin Cristian Popescu - în vreme ce sectorul 3, condus de opt ani de Liviu Negoiţă, este pe moment pentru democrat-liberali o poziţie care