Sorin Frunzăverde a plecat din PDL acuzând instaurarea în România a unui “stat poliţienesc”. “Ne este frică şi să vorbim la telefon, nemaivorbind că ne punem problema dacă ambiental nu suntem ascultaţi de aproape toată lumea. Nu mă refer la presă”, a declarat fostul prim-vicepreşedinte al partidului de guvernământ la conferinţa de presă de adio. “Ştiu anumite lucruri care mi s-au întâmplat personal. Am să vă povestesc mai pe larg altădată, nu acum”, a adăugat el.
Când îşi va povesti Sorin Frunzăverde povestea, nu e clar. Dar cu cât mai curând, cu atât mai bine. Interceptările telefonice sau sentimentul, justificat sau nu, că eşti ascultat sau urmărit, nu e semn bun pentru democraţia românească. Iar dacă până acum astfel de afirmaţii au fost făcute de capii opoziţiei, lucrurile se întunecă rău de tot când vin din primul cerc al partidului de guvernământ. În plus, afirmaţiile lui Sorin Frunzăverde sunt completate de declaraţii asemănătoare ale unor lideri care nu au de gând să plece din PDL.
Intervievat la Europa FM, liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader a declarat că este posibil să-i fie ascultat telefonul, dar că nu se teme pentru că nu are nimic de ascuns. Din filiala sa de la Galaţi provine Mihail Boldea, deputatul urmărit săptămâna trecută până în Kenya şi înapoi pentru constituire de grup infracţional şi altele asemenea. Acelaşi răspuns a venit ieri şi din partea secretarului general Ioan Oltean. El a fost intervievat asupra implicării sale în dosarul Ioan Andreica, secretarul de stat în ministerul Elenei Udrea, care obişnuia, spun procurorii, să ceară şpăgi de peste 1 milion de euro. Negând orice implicare, Ioan Oltean a spus că nu ştie dacă îi sunt ascultate telefoanele, dar că vorbeşte liber la telefon pentru că nu e implicat în nimic ilegal: “Nu am nici un motiv să nu vorbesc liber la telefon”.
O altă declaraţie recentă vine din part